Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene vragen

  • Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

In ongeveer 10 minuten ben je met de bus vanaf station Beverwijk in Wijk aan Zee. Daarna is het nog maar een klein stukje lopen naar het strand!

  • Bereikbaarheid met de auto

Wijk aan Zee is heel goed te bereiken met de auto, daar het vlakbij de snelweg ligt. Daar komt bij dat er een groot GRATIS parkeerterrein is, met voldoende parkeergelegenheid gedurende het hele jaar.

  • Bereikbaarheid met een rolstoel

Wijk aan Zee is een zeer rolstoelvriendelijk strand. Er liggen betonnen platen tot aan de ingang van ons paviljoen, en die lopen zelfs nog een deel door het strand op. Ook blokarten is mogelijk met een rolstoel. Neem hiervoor wel even contact met ons op, dan kunnen we je waar nodig zo goed mogelijk assisteren.

  • Vegetarisch eten en dieetwensen

Ook voor gasten/groepen met speciale dieetwensen en/of allergieën zijn er verscheidene mogelijkheden. Geef het wel van tevoren aan, dan kan de keuken er rekening mee houden!

Vragen over bedrijfsuitje met blokarten

  • Kan het blokarten het hele jaar door?

Blokarten wordt bij ons gedurende het gehele jaar georganiseerd. Zowel in de zomer als in de winter is het op ons activiteitenstrand toegestaan om activiteiten te organiseren.

  • Kan het blokarten altijd doorgaan?

Er is een aantal factoren waar het blokarten door wordt beïnvloed:

Getij 

Alleen bij eb is het blokarten mogelijk. Het strand moet namelijk hard en breed zijn voor deze activiteit.

Wind

Voor het blokarten is minimaal windkracht 4 nodig. Aan de andere kant kan er ook niet te veel wind staan, aangezien de blokarts van licht materiaal zijn gemaakt en de veiligheid van alle deelnemers voorop staat.

Regen/onweer

In principe kan er bij regen wel worden gelokart, mits het zand niet te zacht wordt. Bij voorspellingen van onweer is het blokarten niet mogelijk.

Twee dagen voorafgaand aan het uitje kijken wij naar alle weersvoorspellingen. Je wordt daar per mail over geïnformeerd.

  • Kan/mag iedereen blokarten?

Iedereen kan in principe blokarten, en ervaring is niet nodig. Er is echter wel een aantal uitzonderingen:

Leeftijd

Iedereen van 12 jaar en ouder mag blokarten (ongeacht lengte/gewicht/etc.).

Blessures

De blokart wordt bestuurd met de armen. Hiermee stuur je en wordt het zeil aangetrokken. Hierdoor is deze activiteit ook goed mogelijk voor mindervaliden. Indien je last hebt van een schouder- of armblessure kan je het beste even contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Zwangerschap

Het blokarten is een heel veilige activiteit, maar het wordt wel afgeraden om gedurende een zwangerschap te blokarten.