Blokarten, blowkarten of strandzeilen…?

Blowkarten en strandzeilen zijn woorden die we vaak tegenkomen om het blokarten te omschrijven, maar is dat wel correct?

De naam blowkarten komt voort uit het feit dat men het associeert met het blazen van de wind in het zeil van de blokart. De juiste term is echter blokarten, afgeleid van de fabrikant Blokart in Nieuw-Zeeland.

Ook strandzeilen is een veelvoorkomende term voor het blokarten. In principe is dat niet incorrect; elke blokart is een strandzeiler. Echter is niet elke strandzeiler een blokart. Strandzeilers omvatten ook karren van mindere kwaliteit en veiligheid, die ten onrechte de naam blokart gebruiken.

Blokart Race Edition®

Summit Sports was de eerste en grootste aanbieder van het blokarten in Europa. In 2018 hebben zij dan ook de gloednieuwe Blokart Race Edition® geïntroduceerd, ontworpen en ontwikkeld door de officiële Blokart leverancier uit Nieuw-Zeeland. De Blokart Race Edition® tilt het blokarten nog een niveau hoger, met een race cockpit, ultra soft race tyres en een snelheidsmeter, geheel in Formule 1 sfeer. De Blokart Race Edition® is aerodynamischer, veiliger en nog spectaculairder dan de blokart.